Delicatessen

Italiaanse Pasta

Zo hebben wij een ruim assortiment authentieke Italiaanse pasta's, sauzen en kruiden. Deze worden rechtstreeks geïmporteerd uit Italië door en onder het label Da Nonna Pippina uit Almen. Noten & Zo is exclusief leverancier van Da Nonna Pippina voor Zutphen en directe omgeving.

Olijfolieën

Verder bieden wij u ook verschillende olijfolieën aan van het vat, supervers en ideaal om u te laten voorproeven zodat u de smaak kunt kiezen die u op het lijf is geschreven. We hebben maar liefst 8 vaten met daarin de lekkerste ongefilterde (deels biologische) Italiaanse olijfolieën en een absolute topper uit Spanje; Olicatessen. Olicatessen is een 100% biologische olijfolie welke ook ongefilterd is om de smaak en kracht van de olie het best tot zijn recht te laten komen. De olijven voor deze olie worden vroeg geoogst en met de hand geplukt. Het is een prijswinnaar en behoort tot de top 15 van de wereld!

Ook heeft Noten & Zo een groot assortiment olijfolie in (geschenk-)flessen.

Balsamico's en Azijnen

Ook balsamico's en Azijnen horen tot het assortiment van Noten & Zo.

Balsamicoazijn is een azijnsoort. Deze aromatische azijn wordt van trebbianodruiven gemaakt, die groeien in de omgeving van Modena, Noord-Italië en die vrij laat geplukt worden. 
Traditioneel verwarmt men de geperste druiven boven een zacht vuur. 30% tot 70% van het vocht laat men hierbij verdampen. Het afgekoelde vocht wordt aangevuld met balsamicoazijn uit het oudste vat. Vervolgens begint het in houten vaten te fermenteren. De suikers worden hierbij omgezet in alcohol en vervolgens in azijnzuur. Er worden geen kruiden of andere smaakstoffen toegevoegd aan de balsamicoazijn.
Balsamico in gerechten kan eventueel vervangen worden door sherry-azijn of rode wijnazijn maar Noten & Zo heeft ook diverse andere soorten azijnen voor het bereiden of op smaak brengen van diverse gerechten, salades, sauzen of dressings.

Verse olijven

Naast de olieën hebben we ook een assortiment verse olijven. Met knoflook, met provençaalse kruiden, gezoet met honing, naturel, groen, zwart. Kom proeven en laat u overtuigen van de heerlijke smaak en kwaliteit!