Blog

Proef het ambacht van vroeger met de aandacht van nu

Geschreven op

klik op onderstaande video om deze te bekijken Proef het ambacht van vroeger met de aandacht van nu Ben je in de oude binnenstad van Zutphen ga dan je neus eens achterna! In de Lange Hofstraat ruik je de heerlijke geur van gebrande en geroosterde noten. Lees meer »

's Werelds beste kwaliteit doppinda's

Geschreven op

Doppinda's... Vaak koop je in de supermarkt of andere plekken van die muffige, niet smakelijke doppinda's. Ze zien er van buiten best mooi uit maar de teleurstelling is daardoor des te groter als je weer zo'n saai smakende taaie pinda kauwt. Lees meer »

Gezonde noten

Geschreven op

Alle ongezouten noten en pinda's zijn goed voor je. Dus ongebrand (rauw), gebrand en geroosterd. Denk aan amandelen, cashewnoten, hazelnoten, paranoten, pecannoten, pistachenoten en walnoten. Pinda's zijn officieel peulvruchten, maar lijken qua samenstelling en gebruik op... Lees meer »

Zeewier: gezond, natuurlijk, duurzaam én lekker!

Geschreven op

Zeewier: gezond, natuurlijk, duurzaam én lekker! Zeewier kan op vele manieren de maaltijd verrijken: als bijgerecht, als smaakmaker in gerechten of als alternatief voor zout. Bekende zeewieren voor in de keuken zijn zeesla, Nori, Dulse, Kombu en zeespaghetti. Lees meer »

Sinterklaas

Geschreven op

Sinterklaas is ook weer in Zutphen gearriveerd! We hebben heerlijke sinterklaaschocolade en natuurlijk marsepein. Maar ook voor sinterklaascadeautjes, groot en klein, kan je bij Noten & Zo terecht! Lees meer »

Kerst- en Relatiegeschenken

Geschreven op

Het einde van het jaar nadert al weer snel en daarom zijn wij al volop met de voorbereidingen bezig van het maken van de kerstgeschenken. Wilt u ook uw werknemers, relaties, vrijwilligers of vrienden danken voor de inzet of samenwerking? Lees meer »

Geroosterde Sojaboontjes

Geschreven op

We hebben in onze voortdurende zoektocht naar innovatieve producten weer wat bijzonders gevonden! Geroosterde groene en zwarte sojaboontjes. Boordevol lechitine, dat is een stof die cholesterolverlagend werkt en daardoor kan het hart- vaatklachten verminderen. Lees meer »

Witte tonijn van Ortiz

Geschreven op

We hebben weer nieuwe voorraad witte tonijn van Ortiz! Bomito del norte is spaanse witte tonijn (Thunnis Alalunga) uit Vizcaya - Baskenland. Bonito del Norte heeft een superieure smaak en textuuren is net wat lichter dan de donkere tonijn (Thunnus Alba cares), die u norma... Lees meer »

Schijnvrucht

Geschreven op

De Cashewnoot is een bijzondere noot, hij groeit namelijk aan een zogeheten schijnvrucht. Klik op de video en zie hoe een cashewnoot groeit, hoe deze wordt geoogst, hoe de bast wordt gekraakt en hoe deze heerlijke noot uiteindelijk wordt gebrand door de notenspecialist. Lees meer »

Rijstzoutjes / Ricecrackers

Geschreven op

Deze week een video over Rijstzoutjes / Ricecrackers. Wist u bijvoorbeeld dat rijstzoutjes caloriearm zijn en dus prima te gebruiken zijn als smaakvolle snack in een dieet? Klik op de video om af te spelen. Lees meer »