Op de boerderij gebakken chips

In de winter van 2002 besloten drie akkerbouwers uit de Hoeksche Waard om van individuele aardappelteelt over te gaan naar een gezamenlijke teelt en afzet van aardappelen. Doel was kostenbesparing maar ook meerwaarde realiseren voor de aardappelen die ze telen.

De Hoeksche boeren

"We vergeten die ene avond in het najaar van 2004 nooit meer. Het was rond 10 uur 's avonds en zoals we wel vaker deden zetten we tijdens het aardappels rooien de frituurpan aan en bakten we papat van onze eigen aardappels. Die avond hadden we weinig tijd en besloten vlug wat aardappels van de wagen te pakken, sneden deze in plakjes en gooiden ze ongeschild in de frituurolie. We waren zo verrast door de smaak dat we zeiden: "Laten we kijken of we dáár dan wat mee kunnen."

Échte chips

Het drietal nam daarna wat zelfgebakken chips mee naar een verjaardag. Ook daar bleek iedereen enthousiast! "Wat een heerlijke smaak, die moet je gaan verkopen!" Dat zijn we toen gaan doen. Het leek ons een mooie manier om meer te doen met onze grondstoffen."

De smaak van het seizoen

De Hoeksche Chips varieert in smaak tijdens de seizoenen. Aardappelen immers ook. Bij nieuwe aardappelen is de schil veel dunner. hierdoor is de smaak van onze chips anders; frisser, droger, knapperiger. In de loop van het seizoen verandert de smaak langzaam. De schil wordt dikker en de chips gaat voller en rijper smaken. De enige toevoeging die de Hoeksche Hoeve-boeren toepassen, is een beetje zout en natuurlijke kruiden.

Bij Noten & Zo verkopen we alle smaken op de boerderij gebakken Hoeksche Chips: zonder allergenen, vrij van E-nummers, glutenvrij, duurzaam én vol van smaak!  

Naar het overzicht