Blog

Amandelen

Geschreven op

Ooit was Spanje de grootste leverancier van amandelen in Europa. Deze amandelen waren van topkwaliteit, nog steeds. In 1700 brachten Spaanse Franciscanen de amandelboom naar Amerika en daar gingen de Amerikanen er mee aan de slag; circa 70 tot 80 procent van de wereldwijd... Lees meer »

Glimlach uit een boekje

Geschreven op

Ik ben erg gevoelig voor de manier waarop ik behandeld wordt in winkels waar ik privé kom of bij bedrijven waar ik voor mijn winkel zaken mee doe. Persoonlijk vind ik dat er in het grootwinkelbedrijf tegenwoordig geen échte aandacht en tijd meer is voor de klant. N Lees meer »

Kruidenierswijsheid

Geschreven op

De lekkerste Noten Vaak horen mijn medewerkers en ik dat we de lekkerst smakende noten in de regio verkopen. We doen er dan ook alles aan om de beste en lekkerste noten aan te bieden. Kruidenierswijsheid Mijn opa en oma hadden een kruidenierswinkel en opa zei altijd: Lees meer »

Schijnvrucht

Geschreven op

Cashewappel De cashewnoot is een merkwaardige noot, hij groeit namelijk onder aan een vrucht met zacht vruchtvlees, de cashewappel. De cashewappel is een zogeheten schijnvrucht omdat de eigenlijke vrucht, met daarin het zaad, onopvallend onderaan de schijnvrucht hangt. Lees meer »